icon email icon LinkedIn icon Twitter
image

Kind en scheiding

Door mijn ruime werkervaring op het gebied van echtscheidingen, heb ik veel kennis van de problematiek rondom kinderen in echtscheidingssituaties opgedaan.

De jarenlange ervaring die ik als leerkracht in het basisonderwijs heb opgedaan is daarbij een grote toegevoegde waarde.Daarnaast ben ik sinds 2009 gecertificeerd KIEScoach. KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. Het is een preventief hulpprogramma, ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Kinderen zijn de belangrijkste doelgroep bij KIES.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen begeleid ik kinderen individueel of in kleine groepjes. Vooraf vindt een intakegesprek met de ouders plaats en achteraf kunnen de ouders, indien gewenst, gebruik maken van de mogelijkheid een evaluatiegesprek te houden met mij.

Op de site van Villa Pinedo vertellen kinderen zelf over de scheiding van hun ouders. In dit filmpje geven kinderen tips aan ouders.

Zorgverzekeraar
& KIES

KIES wordt (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. In sommige gevallen vergoeden zorgverzekeraars de kosten op basis van een individuele coulanceregeling. Ik kan u eventueel helpen bij het opstellen van een coulanceverzoek.

Aftrekpost voor de inkomstenbelasting

Onder de noemer Psychosociale hulpverlening/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting opgevoerd worden, waardoor het ook voor mensen zonder vergoedingsmogelijkheden betaalbaar blijft.

PGB
(persoons gebonden budget)

Kinderen met een PGB kunnen KIES-begeleiding vanuit het PGB vergoed krijgen. Wanneer u vragen heeft over bovenstaande informatie, kunt u telefonisch contact met mij opnemen.